Україну чекають ще два термінові подарунки від МВФ

Завдяки першому траншу міжнародні резерви України зросли до п’ятирічного максимуму - до 20,1 млрд доларів.
Співпраця із МВФ продовжується. Ілюстрація: Корреспондент.net.

Нова 14-місячна програма кредитування МВФ для України Stand By передбачає виділення трьох траншів, у тому числі двох на загальну суму 2,6 мільярда доларів – до кінця 2019 року. Про це йдеться в останньому аналітичному звіті Фонду, передають Патріоти України.

Зокрема, у графіку запланованих переглядів виконання Україною умов програми, після яких Виконавча рада Фонду приймає рішення про виділення наступного траншу, вказані три дати.

Перша – 18 грудня 2018 року, коли нова програма Stand By для України була затверджена керівництвом Фонду з рішенням виділити 1,4 млрд доларів у якості першого траншу.

Виділення другого й третього кредитів за програмою передбачені після завершення переглядів МВФ, спланованих, відповідно, на 15 травня та на 15 листопада 2019 року. Суми спланованих траншів рівнозначні – по 1,3 млрд доларів.

"Інвестиції, особливо прямі іноземні інвестиції, стримуються складним діловим кліматом, тоді як велика кількість працівників шукає можливості працевлаштування за кордоном, оскільки економічне зростання занадто низьке для того, щоб доходи могли помітно скоротити розрив порівняно з іншими країнами регіону", - зазначається в повідомленні Фонду.

Незважаючи на відновлення макроекономічної стабільності та економічного зростання після важкої кризи 2014-2015 рр., зусилля зі створення більшої позитивної динаміки, конкурентоспроможної економіки не виправдали очікувань, зазначає МВФ.

Джерело: Укрінформ

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...