Унікальний проект: Українські авіаконструктори ведуть розробку багатоцільового винищувача

Новий літак буде зовні нагадувати радянський винищувач МіГ-29 і поєднувати в собі українську силову установку у вигляді двох двигунів розробки на базі АІ-322Ф і авіонікою західного і українського виробництва.

Українські авіаконструктори ведуть розробку багатоцільового винищувача. Ескіз.

Президент України Петро Порошенко під час свого візиту на підприємство "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" імені академіка Івченка ознайомився з проектом нового українського дводвигунового багатоцільового винищувача, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Українські авіаконструктори представили ескізи проекту створення українського багатоцільового винищувача, який отримав назву ЛБЛ (Легкий Бойовий Літак). Новий літак буде зовні нагадувати радянський винищувач МіГ-29 і поєднувати в собі українську силову установку у вигляді двох двигунів розробки на базі АІ-322Ф з авіонікою західного і українського виробництва.

На даний момент розробка нового винищувача знаходиться на стадії ескізного проекту. За своїми характеристиками і призначенням літак буде близький до російського винищувача МіГ-35, шведського JAS 39 Gripen і китайського FC-1 Xiaolong.

Також Петро Порошенко заявив, що "нам найближчим часом вдасться створити власний авіадвигун для винищувача". При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день тільки 5 країн в світі мають достатній потенціал для того, щоб повністю самостійно створювати подібні авіадвигуни.

Точні характеристики нового винищувача, як і термін реалізації програми, залишаються невідомими.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....