Увічнили подвиг січових стрільців у битві з росіянами: НБУ ввів в обіг монету у п'ять гривень (фотофакт)

У серпні-вересні 1916 року в ході "бойового хрещення" УСС, український полк імперії Габсбургів втратив більшість свого складу, проте зупинив наступ російської армії на Бережани, завдавши ворогу важких втрат.

НБУ. Ілюстрація:day.kyiv.ua

Національний банк України (НБУ) ввів в обіг монету номіналом п'ять гривень. Вона присвячена подвигу легіону Українських січових стрільців. Про це йдеться в п'ятницю, 2 вересня, на сайті НБУ, зазначають Патріоти України.

Загальний тираж монет становить 30 тисяч одиниць. Маса однієї монети дорівнює 16,54 грам. В діаметрі вона досягає 35 мм. Монету виготовлено з нейзильберу. Роздрібна ціна однієї такої монети становить 38 грн.

На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом "Україна". У центрі на дзеркальному фоні в обрамленні вінка з калини геральдичний лев спирається на скелю, на якій напис півколом У.С.С. 1914 (емблема Українських січових стрільців).

На реверсі монети зображений військовий трубач на тлі абрису сучасного меморіального комплексу на горі Лисоня.

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...