В Омеляна розповіли про спільну з Італією підготовку мегапроекту високошвидкісного залізничного сполучення Київ-Одеса-Львів

Компанія Italferr входить в державну залізничну групу Італії і має більше 30 років досвіду в своєму секторі.

Фото:прес-служба Мінінфраструктури України

Україна спільно з Італією починає підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для впровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, зазначають Патріоти України.

У вівторок, 30 січня, в МІУ відбулася зустріч міністра Володимира Омеляна з президентом компанії Italferr Рікардо Марія Монті.

В ході переговорів Омелян підкреслив важливість впровадження високошвидкісного залізничного руху в Україні.

"Це - мегапроект, реалізація якого не тільки змінить залізничний сектор, а й позитивно позначиться на економічному стані ряду регіонів, значно розширить потужності існуючих сфер виробництва і запустить нові. Сьогодні разом з італійськими партнерами ми робимо перший крок на цьому шляху", - передають в МІУ слова міністра.

За словами Омеляна, Italferr входить в державну залізничну групу Італії і має більш ніж 30 років досвіду в своєму секторі.

"Ми залучаємо Italferr до розробки ТЕО євроколії сполученням Одеса-Київ-Львів. Досягненнями компанії є значні інфраструктурні проекти для звичайного і високошвидкісного залізничного сектора, як в Італії, так і в інших країнах. Вкрай важливо, що зміни в Україні ми починаємо за підтримки провідної європейської компанії", - заявив міністр.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...