В Україні розпочнуть безкоштовну роздачу конфіскованих авто: Хто може їх отримати

Отримати машини можна за умови, що одержувачі подарунків за власні гроші розмитнять авто.

Ілюстрація:Корупція.Інфо

В Україні роздаватимуть конфісковані авто. Три автомобілі уже виставлено на ознайомлення на сайті OpenMarket. В свіжому аукціоні зазначено три німецьких іномарки: BMW 320 1996 року випуску, Volkswagen Passat 1991 року випуску і Mercedes-Benz Е 220 1996 року випуску. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

“Це конфіскат митниці, швидше за все, за контрабанду. Взагалі затриманих автомобілів досить багато. Думаю, авто 300-500 точно. Точну статистику не ведемо, але в західних областях майже всі такі (перебувають у нас на зберіганні). Але не всі йдуть безкоштовно”, – пояснив гендиректор державного майданчика Віктор Вишнев.

Та отримати машини можна за умови, що одержувачі подарунків за власні гроші розмитнять авто. А заплатити доведеться не мало. За підрахунками експертів самого майданчика, розмитнити один з цих автомобілів обійдеться від 163 тисяч до 222,5 тисячі гривень.

Та й отримати авто безкоштовно дозволять не всім. За законом, подарувати майно можна:

органам державної влади;

закладам охорони здоров’я, освіти, соціального забезпечення, соцзахисту тощо;

установам виконання покарань;

слідчим ізоляторам;

військовим формуванням;

на благодійні цілі;

для переробки, знищення (утилізації) такого майна.

До слова, цього року на прикарпатській митниці оформлено більше імпортних електромобілів, ніж за увесь минулий рік.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...