В усьому винна "небесна канцелярія": Українців попередили про різке подорожчання продуктів

Через погодні умови на вихідних можуть подорожчати деякі продукти. Зокрема, овочі, зелень, гриби, яблука та груші.

"Ми вже це спостерігали минулого тижня, коли температура різко знизилася, а дороги засипало снігом. Так, картопля наприкінці грудня коштувала в Києві від 7-8 гривень за кілограм. Зараз кілограм продають від 10 гривень, ціна доходить навіть до 20 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

Через погодні умови можуть подорожчати картопля, морква, буряк, усі види капусти та цибулі, вітчизняні помідори. Також петрушка, кріп, шпинат, усі салати, гриби, яблука та груші.

"У першу чергу, дефіцит може виникнути на ринках. Однак може зачепити й окремі магазини, особливо у регіонах, де прогнозується погіршення погоди. Це Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька і Луганська області", - додає експерт.

За його словами, морози будуть впливати на ціни у більш значній перспективі. Витрати на тепло закладатимуть у собівартість продукції. Водночас на ринку будуть з'являтися овочі та фрукти, які постраждали від низької температури та втратили зовнішній вигляд. Їхня вартість буде помірно невисокою і відповідатиме якості.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...