Вартість українського сиру різко зросте

Це зумовлено сезонними факторами, адже в цей час року істотно зменшуються обсяги виробництва молока.

Сир. Фото: yakulinar.net

Напередодні новорічних свят в Україні подорожчали популярні продукти. Не став винятком і сир - експерти прогнозують різке зростання його вартості цієї зими. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Business ua.

За словами директора консалтингової компанії Віктора Медведя, підвищення ціни зумовлено сезонними факторами, адже в цей час року істотно зменшуються обсяги виробництва молока. На його думку, ситуація не зміниться до початку весни.

Крім того, протягом найближчих місяців український сир буде коштувати на рівні імпортного, наприклад за цінами Польщі. Але існує ймовірність, що наша продукція навіть перевищить зарубіжні показники. Експерт вважає, що така ситуація цілком обгрунтована, адже зараз в Україні утримується досить високий попит на сир, але в той же час - його асортимент скорочується. З цієї причини на внутрішньому ринку виробники змінюють ціни, але це не впливає на обсяги торгівлі.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...