Вашингтон став на болючий мозоль Кремля: У "Газпромі" підняли паніку через нові санкції США

У російського газового монополіста виникли труднощі з проектом постачання газу в Європу "Північний потік-2".

Через запроваджені санкції США проект "Газпрому" "Північний потік-2" опинився під загрозою. Ілюстрація:http://www.ntv.ru

Російський газовий монополіст "Газпром" почав зазнавати труднощів з реалізацією проекту "Північний потік-2" через розширення санкцій США. Про це заявив глава ради директорів "Газпрому", спеціальний представник президента Росії по взаємодії з Форумом країн-експортерів газу Віктор Зубков, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"Коли проект виходить на хорошу реалізацію, коли закінчено базове проектування і вже на тисячу кілометрів ми розмістили труби, звичайно, починаються чергові інсинуації, посилення санкцій проти Росії в галузі енергетики", - обурився він, назвавши "Північний потік-2" вкрай важливим для Росії і Європи.

Зубков упевнений, що цими санкціями Вашингтон переслідує свої економічні інтереси, лобіюючи американські енергетичні компанії в Європі.

Він нагадав, що глава МЗС ФРН Зігмар Габріель і канцлер Австрії Крістіан Керн розкритикували рішення про посилення санкцій, їх підтримала і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Вони вважають, що неприпустимо, щоб американські санкції проти Росії затягували європейську економіку і фактично карали місцеві компанії - а потрапляє тоді під санкції і OMV австрійська. Ми вважаємо, що це неправильно, і я думаю, що Європа - і Австрія, і Німеччина - повинні підтримати цей проект", - зазначив Зубков.

Глава ради директорів "Газпрому" також підкреслив, що ніхто з партнерів холдингу по "Північному потоку-2" не заявив про вихід з проекту після повідомлень про плани США посилити антиросійські санкції.

"Навпаки, всі партнери налаштовані на конструктивну роботу, і вона йде, все нормально", - додав Зубков.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...