Важкий тягар санкцій: Російський "Сбербанк" буде змушений залишити ряд країн Європи

​За словами голови фінустанови, "під санкціями в Європі працювати надзвичайно важко".​

Голова російського "Сбербанку" Герман Греф. Фото: РИА Новости

Російський державний "Сбербанк" планує піти з ряду країн Європи. Про це повідомив його голова Герман Греф, передають Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"Ми зараз оптимізуємо теж нашу діяльність в Європі, з ряду країн ми будемо виходити, будемо оптимізувати наш центральний офіс, і загалом під санкціями в Європі працювати надзвичайно важко", — сказав Греф в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Ми там (у Європі — ред.) перебуваємо під сильним тиском регулятора. Хоча ми і невеликий банк в Європі, нас віднесли до системно значущих банків під прямий контроль і нагляд Європейського Центрального банку. Це, звичайно, нам дуже серйозно ускладнило життя — для маленького банку нести всі витрати, пов'язані з наглядом з боку ЦБ Європи як системно значущого банку — це непросте завдання", — пояснив Греф.

Голова "Сбербанку" говорив у середині березня минулого року, що кредитна організація в 2016-2017 роках буде знижувати кількість дочірніх банків і відділень в Європі. При цьому банк інвестуватиме в розробку нових бізнес-моделей, нової технологічної платформи.

Доподатковий прибуток «Сбербанку» від міжнародного бізнесу за МСФЗ за перше півріччя 2017 року становив 15,6 мільярда рублів. Географія присутності «Сбербанку» охоплює 22 країни, у тому числі Білорусь, Казахстан, Туреччину, Швейцарію, ряд країн Центральної та Східної Європи.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...