Важливий крок для забезпечення фінансової стабільності: У МВФ прокоментували націоналізацію "Приватбанку"

Як вказує Крістін Лагард, тепер важливо, щоб процес націоналізації був підтриманий рішучими зусиллями для максимального повернення позик, виданих пов'язаним особам, і призначення незалежної управлінської команди.

Крістін Лагард. Фото:hubs.uaНаціоналізація "ПриватБанку" - важливий крок для забезпечення фінансової стабільності в Україні. Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного Валютного Фонду (МВФ) Крістін Лагард, поширеній прес-службою МВФ, передають Патріоти України з посиланням на 112.ua.

"Сьогоднішнє рішення української влади націоналізувати "ПриватБанк" є важливим кроком в її зусиллях забезпечити фінансову стабільність. Це рішення було прийнято з метою гарантувати надійність операцій банку, з огляду на його системну роль у фінансовій системі України і враховуючи недостатність зусиль в останні місяці щодо посилення адекватності його власного капіталу.

Забезпечення виконання всіма банками, як працюють в Україні, регулятивних вимог та вимог до капіталу є визначальним для підтримки суспільної довіри до банківської системи і посилення здатності банків підтримувати продуктивні дії, необхідні для добробуту народу України", - йдеться в заяві.

Як вказує Лагард, тепер важливо, щоб процес націоналізації був підтриманий рішучими зусиллями для максимального повернення позик, виданих пов'язаним особам, і призначення незалежної управлінської команди, щоб "повернути банку стійкість і мінімізувати витрати держави і платників податків відповідно до законодавства та кращих світових практик".

"МВФ продовжить підтримку України в її зусиллях побудови сильних інститутів, посилення прозорості та забезпечення розвитку структурних реформ, які є критично важливими для досягнення потужного і сталого економічного зростання", - зазначила Лагард.

В українців почнуть забирати землю: Що потрібно оформити і які нюанси варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 8:50

В Україні землю, на яку не оформлено право власності (невитребувана земельна частка), почнуть віддавати місцевим громадам. Початися цей процес має 1 січня 2025 року. Таким чином, українці або їхні спадкоємці, які не отримали відповідних документів, вв...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...