Вдвічі більше ходу: З'явилось дешеве пальне для електромобілів

Повністю підготовлене до застосування пальне містить близько трьох відсотків водню і 97 відсотків допоміжної суміші.

Ізраїльсько-австралійська компанія Electriq Global запропонувала нову технологію, що поєднує переваги електрокарів, бензинових авто та машин на водневих паливних елементах, передають Патріоти України.

Батареї сучасних електромобілів усе ще досить довго заряджаються, а їхня заміна – страшенно дорога. З іншого боку водневі елементи живлення, хоч і є гарною альтернативою батареям, надзвичайно вибухонебезпечні! Ну а єдиною перевагою автомобілів з традиційними ДВЗ на сьогодні залишається лиш запас ходу на одному баку та наявна мережа заправних станцій.

Electriq Global створила нове паливо, що сполучає в собі переваги бензину, водню і електричних батарей: воно дешеве, екологічно чисте і придатне для переробки та повторного використання, повідомляє Еcotechnica. В інноваційному продукті водень стабілізовано в рідину, 60% якої становить вода.

Повністю підготовлене до застосування пальне містить близько трьох відсотків водню і 97 відсотків допоміжної суміші. Воно може просто і безпечно транспортуватися в цистернах, які зазвичай використовують для нафтопродуктів. Заправлятись ним також можна на звичайних заправках, однак в окремий бак, що являє собою спеціальний модуль з каталізатором для вивільнення водню з заправної суміші. Газ буде надходити в паливні елементи і конвертуватися в електричну енергію, яка і буде приводити в рух електромобілі.

Винахідники зазначають, що заправка стандартного бака автомобіля коштуватиме менше 50% менше ніж аналогічний об’єм бензину, а пробіг збільшиться вдвічі.

Джерело: 24 канал

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...