Відібрати частку ринку: США почали поставки скрапленого сланцевого газу

Перша партія зрідженого сланцевого газу, видобутого в США, відправлена на експорт до Бразилії.

США почали поставки скрапленого сланцевого газу. Фото: фішкі.нет.

Першу партію зрідженого сланцевого газу, видобутого в США, відправили на експорт у Бразилію. Про це повідомила президент маркетингової служби Cheniere Мег Джентл, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами Мег Джентл, вантаж скрапленого газу, який доставить покупцеві - компанії Petrobras - танкер Asia Vision, проданий "за ринковою ціною". Перші партії призначеного на експорт зрідженого сланцевого газу через високий вміст у ньому етану можуть знайти покупців тільки в Бразилії, Японії, Кореї, Іспанії та кількох інших європейських країнах, де є можливості для його використання. Вона зазначила, що після введення в експлуатацію терміналу Sabine Pass у штаті Техас влітку цього року компанія Cheniere почне експортувати надлишки газу, видобутого компанією BG Group.

За оцінкою американських аналітиків із компанії Wood Mackenzie Ltd, обсяг американського експорту зрідженого газу в країни Європи до 2020 року може досягти 32 млн тонн.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, у грудні 2015 року Сенат Конгресу США ухвалив проект бюджету на 2016 фінансовий рік, в який також включено положення, що скасовує заборону на продаж сирої нафти з США, яка була чинною протягом 40 років.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...