Відновлення співпраці: Україна підписала меморандум з МВФ, необхідний для отримання $1 млрд кредиту - Reuters

Разом з тим, засідання Ради директорів щодо українського питання і виділення грошей весь час відкладалося - спочатку на січень, потім на початок лютого, тепер на початок березня.

Україна підписала меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який необхідний для отримання чергового траншу Фонду в розмірі $1 млрд. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Національному банку України, передають Патріоти України.

"Українська сторона підписала оновлений меморандум про співпрацю", - сказав джерело.

Як відомо, Рада директорів МВФ не планує розглядати українське питання в найближчий тиждень. Як наголошується в розкладі засідань, сформованому аж до 6 березня, на порядку денному стоїть лише одне питання - аналіз макрофінансової ситуації.

Як повідомлялося раніше, Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) об'ємом 17,5 млрд дол. у вересні 2016 року – після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитні транші загальним обсягом 7,62 млрд дол.

До кінця 2016 року Україна розраховувала отримати четвертий транш у розмірі 1 млрд дол., виконавши для цього ключові умови, а саме - прийняла бюджет на 2017 рік і провела націоналізацію найбільшого в країні банку "ПриватБанк".

Разом з тим, питання засідання Ради директорів щодо українського питання і виділення грошей весь час відкладалося - спочатку на січень, потім на початок лютого, тепер на початок березня. Для проведення засідання Україна і МВФ повинні підписати лист про наміри, а потім меморандум, в якому вказувалися б ключові маяки виконання програми реформ на найближчі місяці. Такими маяками, як очікується, будуть проведення земельної та пенсійної реформи.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...