Вілкул-старший догосподарювався: 700-тисячний Кривий Ріг через борги без опалення. Ситуація критична

"Крепкий хозяйственник" з обойми Януковича продемонстрував, як провідний промисловий центр України, де сплачують місцеві податки провідні металургійні підприємства та ГОКи можна посадити у "боргову яму".

Багато будинків у Кривому Розі опинилися без опалення. Фото: UA-travel.info.

У Кривому Розі Дніпропетровської області на 10 листопада без тепла залишалися 2011 будинків, 78 шкіл, 75 дитсадків, 22 лікарні, 30 об'єктів соцкультпобуту і військова частина 3011. Критична ситуація склалася через заборгованість, адже підприємству "Криворізька теплоцентраль", яким керує Фондом державного майна, необхідно одноразово виплатити НАК "Нафтогаз" борг у розмірі понад 375 млн грн для отримання газу, передають Патріоти України.

"За 2 роки у державній "Теплоцентралі" змінилося 5 директорів і жоден з них не був узгоджений з міськвиконкомом. А ви повинні розуміти що це за підприємство: "Теплоцентраль" сама виробляє тепло, сама його продає споживачам і сама збирає гроші. І абсолютно автономно працює від міської влади. Ми просто є заручниками, тому що підприємство працює на території Кривого Рогу", - сказав заступник міського голови з житлово-комунального господарства Олександр Катриченко.
За словами начальника управління освіти і науки КМДА Тетяни Кріпак, максимальна температура в дитячих садках міста сягає +14 градусів. "Одягаємо дітей в більш теплий одяг, але це не комфортно і неправильно, в школах робимо скорочені уроки. Прийняти тепло ми готові, гроші в бюджеті є для оплати. Чекаємо тепло!", - сказала вона.
"На сьогодні не підключені Центр реабілітації дітей з інвалідністю та дитячий будинок - інтернат, де знаходяться практично нерухомі діти з інвалідністю. Ситуація там критична. Обігріваємо приміщення електроприладами, але це не вихід!", - додала директор Департаменту соціальної політики Інеса Благун.

У свою чергу прес-служба АТ "Криворізька теплоцентраль" повідомила про те, що за станом на 10 листопада у виконання протоколу позачергового засідання № 17 Криворізької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконкомі міськради, підприємство готове здійснити подачу теплоносія споживачам.

Однак положення зазначеного протоколу відмовляється виконувати ПАТ "Криворіжгаз", що, в свою чергу, унеможливлює початок опалювального сезону Акціонерним товариством "Криворізька теплоцентраль". Крім того, 7 листопада АТ "Криворізька теплоцентраль" отримало Постанову Господарського суду Дніпропетровської області, яка забороняє ПАТ "Криворіжгаз" вчиняти будь-які дії з припинення або обмеження розподілу природного газу на об'єкти АТ "Криворізька теплоцентраль", яке "Криворіжгаз" відмовляється виконувати.
Джерело: Главред

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...