"Все пропало!": Росія рекордними темпами розпродає доларові активи

За два місяці Росія продала чотири п'ятих із наявних у неї облігацій державного боргу США на суму $81 млрд.

Росія продала приблизно 80% облігацій державного боргу США. Фото: ЕРА.

Центральний банк Росії масово продає облігації американського державного боргу, побоюючись їх майбутньої конфіскації у зв'язку з американськими санкціями. Про це пише 20 липня Bloomberg, передають Патріоти України.

За два місяці Росія продала чотири п'ятих із наявних у неї облігацій державного боргу США на суму $81 млрд. Глава центрального банку Росії з 1995-го до 1998 року Сергій Дубінін пояснив, що у такий спосіб влада РФ хоче уникнути конфіскації активів, імовірність якої зростає кожного дня. Продаж доларових активів почався після того, як США ввели санкції проти найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна у квітні 2018 року.

У Bloomberg зазначили, що Росія скерувала кошти на банківські депозити в усьому світі. Однак у якій валюті їх розміщено, поки невідомо. Згідно зі щомісячною статистикою Центробанку РФ, російський регулятор у квітні-травні 2018 року відкрив депозити в центральних банках інших країн на суму $47 млрд. Політика Росії частково відповідає заявам президента РФ Володимира Путіна про необхідність "позбутися доларової залежності". Однак Росія продовжує продавати за долари свої енергоресурси, які є найбільшою статтею російського експорту.

"Останнього разу Росія так масово продавала свої доларові активи відразу після анексії Криму у 2014 році. Тоді Центробанк продав $115 млрд американських облігацій, побоюючись санкцій США. Однак згодом Росія знову вклала ці кошти в американські облігації, після того як стало зрозуміло, що санкції США будуть набагато м'якшими, ніж очікували у РФ", – пише Bloomberg.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...