Придавлені шпилями: США ввели санкції проти невдах російської розвідки

Згідно з умовами санкцій, зазначеним особам забороняється вести справи на території США, а їхнє майно і активи заморожується.

Санкції - це головне, чого домоглися російські спецслужби. Ілюстрація: НВ.

Міністерство фінансів США розширило санкції проти Росії у відповідь на триваюче ігнорування міжнародних норм. Згідно з повідомленням Мінфіну, до списку санкцій внесли 18 фізичних осіб і чотири компанії, в тому числі 15 співробітників ГРУ "за спроби втрутитися у вибори в США 2016 року, кібератаки проти міжнародних організацій та спробу вбивства в Сполученому Королівстві", передають Патріоти України.

Зокрема, санкції ввели проти працівників ГРУ Олександра Петрова (Мішкіна) та Руслана Боширова (Анатолія Чепіги), які стоять за отруєнням у британському Солсбері колишнього російського агента Сергія Скрипаля.

До списку санкцій потрапив також колишній співробітник ГРУ Віктор Бояркін, який працює на російського олігарха Олега Дерипаску та вів ділові переговори від його імені. Крім того, США ввели санкції проти компаній та осіб, пов'язаних з проектом Лахта, що включає Агентство інтернет-досліджень (фабрика тролів) російського олігарха Євгена Пригожина. Під санкції потрапили видання Невські новини, Економіка сьогодні, Федеральне агентство новин і англомовне USA Really.

Згідно з умовами санкцій, зазначеним особам забороняється вести справи на території США, а їхнє майно і активи заморожується. Громадянам США забороняється здійснювати операції з особами, які потрапили під санкції.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...