Все будет хорошо: У Путіна пообіцяли стабілізацію рубля на найближчі три роки

Якщо середньорічна ціна нафти збережеться на рівні 40 доларів за барель, то російська валюта буде стабільною, впевнений міністр фінансів РФ.

Ілюстрація:www.interfax.ru

Курс рубля залишиться стабільним в найближчі три роки за умови збереження середньорічної ціни на нафту близько 40 доларів за барель. Про це заявив глава Мінфіну РФ Антон Силуанов в інтерв'ю програмі "Вєсті в суботу", передають Патріоти України з посиланням на Прайм.

За словами міністра, курс валюти увійшов у рівновагу з цінами на нафту і у випадку, якщо баланс збережеться і орієнтування Мінфіну на вартість бареля нафти виявляться вірними, рубль буде зберігати стабільність.

Силуанов також повідомив, що російська економіка в цілому адаптувалася до нових умов і може до кінця року вийти на позитивні темпи зростання.

За його словами, сектори економіки з великим рівнем доданої вартості нарешті стали домінувати над експортно-орієнтованими сировинними галузями.

"Прибуток за підсумками минулого року, прибуток підприємств зріс більше, ніж на 20% - такого не було в останні роки", - сказав міністр.

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...