"Все пропало": Після візиту Тіллерсона до Москви фондовий ринок РФ пішов на дно

Звичайні акції Сбербанку подешевшали на 3 відсотки, папери Газпрому - на 0,9 відсотка, котирування Норнікеля - на 0,8 відсотка.

На російському фондовому ринку нові падіння. Ілюстрація: ТСН.

Російський фондовий ринок у середу повернувся до зниження після легкого відскоку напередодні, і рублевий індекс ММВБ досяг мінімуму з початку цього року в умовах триваючої втечі гравців з місцевих акцій, які сприймаються як вкрай ризиковані на тлі нового витка геополітичної напруженості. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Рейтерс".

До 18.01 МСК ММВБ опустився на 1,4 відсотка від попереднього закриття до 1.949 пунктів, найнижчого значення цього року. Валютний індекс РТС за рахунок міцного рубля поки тримається вище свого мінімуму 2017 року. До цього часу індикатор опустився на один відсоток до 1.080 пунктів.

"Ми продали ф'ючерси на РТС, щоб захеджировати "довгі позиції" в акціях. Скорочували позиції в Сбербанку, НЛМК, а в електроенергетиці поки сидимо, так як ставка була на рік вперед, сподіваємося, що політичні хвилювання вщухнуть. Якщо, звичайно, РТС впаде ще сильніше (до 1.006 пунктів), тоді нарощувати "короткі позиції" будемо", - сказав Олександр Цвєтков, керівник операцій на ринку акцій в Велес Капіталі.

Звичайні акції Сбербанку подешевшали на 3 відсотки, папери Газпрому - на 0,9 відсотка, котирування Норнікеля - на 0,8 відсотка. Як говорили учасники торгів, ринок зараз чутливий виключно до заяв високопоставлених осіб. Президент РФ Володимир Путін сьогодні підвів попередній підсумок стану взаємин з США при новому президенті Дональді Трампі, зазначивши, що він гірше, ніж при його попереднику Обамі.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...