​"Все пропало!" - Сенат США "точить зуби": Після скандального побачення Путіна з Трампом обвалилась вартість провідного банку Росії

Російський фінансовий ринок нервово реагує на політичний скандал, котрий розгорівся після «історичного» саміту у Гельсінкі. Імовірна хвиля нових потужних санкцій змушує спекулянтів стрімко залишати російський ринок.

На другий-третій день після теплого побачення Путіна з Трампом рубль втратив до долара кілька десятків копійок. Тепер настала черга провідних держактивів Російської Федерації, зазначають Патріоти України.

Так після завершення в Гельсінкі саміту на Московській біржі різко подешевшали акції Сбербанку. «Історичне порозуміння», яке не принесла конкретних домовленостей і дала старт новій санкційній кампанії проти РФ в сенаті США, спровокувала продажу з боку іноземних інвесторів, пише російське видання «Реальний Світ».

За тиждень Сбербанк обвалився на 10,8%, а його ринкова вартість скоротилася на 534 мільярда рублів. З кризи 2014 року акції найбільшого держбанку РФ лише одного разу переживали падіння такого масштабу - в квітні, після введення санкцій проти «Русала».

«На російському ринку багато іноземців, що реагують на політику. Сбербанк ріс перед зустріччю Путіна і Трампа, потім в США почалася критика Трампа, виник ризик нових санкцій, - говорить старший аналітик БКС Сергій Суверов. - Хедж-фонди, які сидять в акціях Сбербанку, дуже реагують на ці новини».

За даними EPFR, за тиждень нерезиденти вивели з російського ринку 80 млн доларів, фіксуючи прибуток від інвестицій, зроблених перед початком саміту, який викликав в США жорстку критику і звинувачення на адресу Трампа в діапазоні від національного «ганьби» до «національної зради».

Гнів конгресменів вилився в три нових проекти антиросійських санкцій, що надійшли в сенат з початку тижня.

Перший з них належить представнику Флориди Марко Рубіо, передбачає посилення обмежень для енергетичного і банківського секторів РФ і дає повноваження на такий крок Національній розвідці, яка зможе діяти в обхід Трампа, якщо знову підтвердить втручання в американські вибори.

Другий проект, від Джона Баррассо з Вайомінгу, вимагає накласти санкції на "Північний потік -2". Третій вимагає від Держдепу перевірити Росію на спонсорство міжнародного тероризму, яке в разі підтвердження означає автоматичне введення додаткового режиму санкції.

У четвер глава республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнел дав доручення двом профільним комітетам - по банках і міжнародних відносин - провести слухання і розглянути пропозиції, що надійшли.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...