"Все пропало!": У Росії завтра очікують на "чорний вівторок"

Найближчим часом найцікавіші події для валютного ринку можна буде спостерігати в середу. Інвесторів чекає публікація щомісячного звіту ОПЕК, традиційні дані по запасах енергоносіїв в США, а також публікація протоколів FOMC.

Ілюстрація:dukascopyДрукарський верстат готовий валити рубль до курсу долара у вівторок і в першу чергу це пов'язано зі спробою підтримки банків РФ, серед яких як мінімум близько 20 на межі банкрутства. Банки, що втратили можливості кредитування, не мають доступних засобів для підтримки своєї життєдіяльності. Падіння рубля до курсу долара може скласти співвідношення до 60-62. У вівторок тренд на зниження рубля продовжиться протягом дня, посилившись падінням нафтових котирувань. Про це пише rusjev.net, передають Патріоти України.

Другий день поспіль Банк Росії проводив операції "тонкої настройки" з абсорбування ліквідності, що в кінцевому підсумку призвело до бажаного ефекту - міжбанківська ставка MosPrime o/n піднялася вище рівня ключової ставки. Нагадаємо, що в п'ятницю депозитного ліміту в 340 млрд руб. банкам виявилося недостатньо (обсяг пропозиції учасників на депозитному аукціоні склав 478,3 млрд руб.). В результаті сьогодні ЦБ розширив ліміт на 120 млрд руб. (до 460 млрд руб.), Однак на цей раз банки обмежилися розміщенням 337,1 млрд руб. Ймовірно, частина учасників ринку приберегла вільну ліквідність у зв'язку із завтрашнім закінченням періоду усереднення обов'язкових резервів в ЦБ.

На валютному ринку рубль ніс втрати з самого ранку. Якщо в першій половині торгів позиції вітчизняної валюти послаблювала падаюча нафта (вартість марки Brent до обіду опускалася до небезпечної близькості з психологічним рівнем в 55 дол. за барель), то в другій половині дня естафету від нафти прийняв американський долар, який відновлює позиції до всіх основних валют на зовнішніх ринках.

Найближчим часом найбільш цікаві події для валютного ринку можна буде спостерігати в середу. Інвесторів чекає публікація щомісячного звіту ОПЕК (який місяць тому підтримав ринок нафти), традиційні дані по запасах енергоносіїв в США, а також публікація протоколів FOMC і статистики по американському ринку праці.

З одного боку, учасники ринку можуть отримати нові сигнали про підвищення ставки ФРС в грудні, що теоретично грає на користь долара. З іншого боку, посилення ДКП в США вже розглядається ринком по суті як доконаний факт, а дані, що стосуються ринку нафти, можуть надати підтримку нафтовим котируванням. У подібних умовах пара долар / рубль продовжить різноспрямований рух в діапазоні 59,0-59,5 руб.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...