Все за планом: Економіст розповів, скільки буде коштувати в Україні долар через місяць

Експерт запевнив, що коливання на валютному ринку безпосередньо залежать від попиту і пропозиції на валюту, а Нацбанк не грає в цій ситуації ніякої ролі.

Економіст розповів, скільки буде коштувати в Україні долар через місяць. Фото: depo.ua.

В даний час на валютному ринку України гривня поступово зміцнюється; до травня місяця один долар США можуть продавати по 25,50 - 26 гривень. Такий прогноз у коментарі "Обозревателю" озвучив експерт агентства "МПП Консалтинг" Павло Мельник, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У тому, що відбувається на валютному ринку, немає ніякої ролі Нацбанку. Це банальний баланс попиту і пропозиції", - сказав він.

За словами експерта, сьогодні "курс гривні занижений, відповідно, курс долара завищений приблизно на 10%". Останнім часом спостерігається повністю закономірний процес: "гривня дещо зміцнюється". Але оскільки "почали зростати ціни на деякі товари, тобто інфляційний паритет трохи піднімається, ми вже не отримаємо 25 гривень за долар, але 25,50, думаю, буде", - спрогнозував Мельник.

Відповідаючи на питання, чому Національний банк ніяк не втручається в процес, економіст сказав: "Навіщо діяти? Курс долара знижується, навіщо лізти? Якщо влізти і примусово опустити його до 24, знову буде хвиля ажіотажу. Питання: навіщо створювати собі проблеми ? Ринок сам балансує на рівні 26,50 з тенденцією на зниження. До травня місяця може зупинитися на рівні 25,50-26 за долар".

Мельник також прокоментував заяву глави НБУ Валерія Гонтаревої про те, що останні коливання на валютному ринку пов'язані з католицьким Великоднем. "Великдень взагалі ніяк не впливає. Гонтаревій треба було щось сказати, вона і сказала. Її запитують: "Що трапилося?" - "А, так Пасха ж була! , "Або п'ятниця, 13-е", - пожартував він.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) на 30 березня 2016 року знизив курс гривні по відношенню до американського долара майже на 16 копійок, до євро - на 28 копійок, до російського рубля підвищив на 32 копійки.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...