Все залежить від погоди: Зубко розповів, коли в Україні може розпочатися опалювальний сезон

Однак міністр не хоче поспішати, бо "міністерство отримало інформацію про можливе потепління після 14 жовтня".

Ілюстрація:zik.ua

Опалювальний сезон може розпочатися до 14 жовтня. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Зубко, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Віце-прем'єр під час селекторної наради з керівництвом областей з готовності до осінньо-зимового періоду заявив: "Якщо протягом 4-х діб середньодобова температура буде нижче 8-ми градусів, може бути прийнято рішення про початок опалювального сезону. Але ми сьогодні повинні дивитися не тільки на середньодобову температуру, а й на прогноз".

Разом з тим, Зубко зазначив, що міністерство отримало інформацію про можливе потепління після 14 жовтня. "Я б не хотів, щоб українські сім'ї платили гроші за передчасно включене опалення", - додав він.

Також віце-прем'єр повідомив, що об'єкти соціальної сфери на 100% технічно підготовлені до опалювального сезону, за винятком незначного відставання деяких регіонів.

"Сьогодні [готово] практично на 100%, крім кількох соціальних об'єктів по кількох областях. Якщо порахувати, то це 50 - 60 об'єктів по всій Україні - невелика кількість. По житлово-комунальному господарству теж фактично 100% технічний стан з прийому теплоносія", - зазначив Зубко.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...