"Всі ЗПГ-проекти будуть зупинені": У РФ забили на сполох через майбутній удар США

Постраждає і Північний морський шлях, тому що основний обсяг вантажів по ньому забезпечують саме поставки зрідженого природного газу.

Американські сенатори винесли на обговорення новий законопроект про посилення санкцій проти Росії, який загрожує обмежувальними заходами проти інвестицій у російські проекти зрідженого природного газу. Якщо Білий дім введе санкції проти ЗПГ-проектів на російській території, то наслідки для Кремля будуть жахливими, передають Патріоти України із посиланням на "Взгляд".

"Якщо буде введена заборона на поставку американського ЗПГ-обладнання та кредитування для компаній, які мають американських акціонерів або працюють на американському ринку, то у нас всі ЗПГ-проекти будуть зупинені", – заявив гендиректор Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Симонов.

За його словами, в цьому випадку постраждає і Північний морський шлях, тому що основний обсяг вантажів по ньому забезпечують саме поставки зрідженого природного газу. "Досягти 80 млн тонн вантажів до 2024 року, як планується у травневих указах,у цьому випадку точно не вийде. Завантажити Північний морський шлях буде просто нічим", – резюмував Симонов.

Нагадаємо, США підготували новий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з агресією Кремля у Чорному морі, спрямованої на військові судна України, і втручанням у виборчий процес американців. Зокрема, запропоновано ввести санкції проти російських банків, які підтримують зусилля РФ із підриву демократичних інститутів в інших країнах. Крім того, сенатори вважають за потрібне ввести санкції, націлені на інвестиції у російські ЗПГ-проекти (зріджений природний газ) за межами РФ. Також законопроект передбачає санкції, пов'язані з російським суверенним боргом.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...