Видобувникам кепсько: нафта впала нижче "плінтуса"

Протягом тижня світові інвестори втратили на нафті понад 230 млрд доларів.

Ціни на нафту продовжують падати. Фото: hyser.com.ua.

Січневий ф'ючерс на нафту марки Brent в ході торгів у п'ятницю ненадовго падав до 37,94 долара за барель. Про це свідчать дані торгів на лондонській біржі ICE Futures, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

Однак контракт швидко відскочив і на 18:55 коштував 38,01 долара за барель - на 4,3% менше, ніж на закриття попередньої сесії. Котирування є мінімальними з грудня 2008 року. Нафта WTI з постачанням в січні подешевшала в п'ятницю на 2,5% - до 35,85 долара за барель.

За тиждень світові інвестори втратили на нафті понад 230 млрд доларів - саме на цю суму скоротилася капіталізація пов'язаних з нафтою компаній після того, як Організація країн-експортерів нафти фактично відмовилася від реалістичних квот на видобуток, повідомляє агентство Bloomberg.

У ході торгів у п'ятницю сукупна ринкова вартість нафтовидобувних, переробних, трубних, геологорозвідувальних та нафтосервісних компаній становила близько 3,73 трлн доларів проти 3,96 трлн доларів 3 грудня - останній день перед грудневим засіданням ОПЕК. Капіталізація найбільшої нафтової компанії світу Exxon Mobil Corp. з 3 грудня впала на 11 млрд доларів, PetroChina - більш ніж на 16 млрд доларів.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...