Виконавців знайшли на Одещині: "Київавтодор" замовив ремонт 1 км вулиці за 192 мільйони

Середня вартість 1 км ремонту доріг за контрактами становить 12-13 млн грн. Багатосмугові доходять до 70-80 млн.

"Київавтодор" домовився із одеситами про щось особливе? Ілюстрація: соцмережі.

КК «Київавтодор» 5 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Стройспецтехніка» капітальний ремонт вулиці Чорнобильської за 192,21 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Патріоти України.

До кінця 2019 року в Святошинському районі відремонтують вулицю Чорнобильську від проспекту Перемоги до вулиці Академіка Єфремова довжиною 1 км. Замовник не оприлюднив підсумкову відомість ресурсів і кошториси разом із договором, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення. Натомість переможець завантажив кошторисний файл у форматі .imd, який можна відкрити лише за допомогою спеціалізованої програми.

Гарантійний строк на гранітний бортовий камінь та оцинковані металеві опори освітлення становить 15 років, на чавунні люки і зливоприймальні решітки, бетонні опорні плити під люки, направляюче пішохідне огородження і залізобетонні та бетонні бортові камені – 10 років, на водопропускні труби – 6 років, на покриття з асфальтобетону і плитки – 5 років, на розмітку холодним двокомпонентним пластиком – рік. На заробітну плату піде 4,10 млн грн., тобто 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,5% – 898 тис грн. Ціна угоди на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 195,09 млн грн.

«Стройспецтехника» вперше виграла дорожній підряд на Київщині. Фірма з Біляївки Одеської області на чолі з Русланом Степановим належить Маріам Карапетян, власниці ТОВ «Орловський 2012». Раніше на електронному майданчики контактною особою переможця значилась Олена Анохіна, яка у 2015 році була провідним спеціалістом тендерного відділу КП «Теплопостачання міста Одеси».

Усього з червня 2016 року «Стройспецтехника» отримала підрядів на 809,10 млн грн., переважно в Одеської міськради.

Конкурентами були ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного і ТОВ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Підряд» Григорія Жабського, Тетяни Казнодій, Андрія Сороченки, Юлії Татарінової, Сергія Богатирьова і Ганни Скіценко – дочки екс-гендиректора «Київавтодору» та екс-депутата Київради («УДАР») Володимира Жукова, який і сам у 2002-2005 рр.. входив до складу власників «СБМУ «Підряд». Обидві суперники не знижували ціну під час аукціону.

Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»).

Джерело: Наші гроші

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...