Вирішили забути про санкції? BMW збирається побудувати завод у Росії

Основною локацією для розміщення нового заводу компанія BMW розглядає Калінінградську область.

Німецький концерн планує побудувати завод в Росії. Фото: cars33.ru.

Німецький концерн BMW планує побудувати автоскладальний завод повного циклу на території Росії. Про це пише газета «Ведомости» з посиланням на джерело, близьке до менеджменту компанії, передають Патріоти України.

Як повідомляється, основною локацією для розміщення нового заводу компанія BMW розглядає Калінінградську область: там діє особлива економічна зона. Пояснюється, що резиденти економічної зони в Росії отримують бюджетні субсидії, які можна зіставити з витратами на сплату митних платежів при ввезенні комплектуючих для виробництва.

Джерело пояснило, що передбачувану потужність виробництва, швидше за все, можна буде зіставляти з продажами бренду в Росії зараз. На новому заводі буде проводитися зварювання і фарбування кузовів автомобілів BMW, але штампування кузовних деталей, як і виробництво двигунів і трансмісій, навряд чи переведуть в Россію, оскільки потужність нового підприємства не буде достатньою.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...