И хорошего Вам настроения: Голова "Сбербанку Росії" порадив готуватися до подальшого падіння цін на нафту та газ

Герман Греф відзначив, що конкурентна перевага російської економіки не повинна бути побудована на нафті.​

Президент і голова правління "Сбербанку Росії" Герман Греф вважає, що відновлення світових цін на нафту і газ найближчим часом не відбудеться, а ціни на житло продовжать падати. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Росбалт.

"Треба готуватися до ще більш низьких цін на нафту і на газ", - закликав Греф, додавши, що конкурентна перевага російської економіки не повинна бути побудована на нафті. При цьому глава Сбербанку визнав, що зараз нафтові компанії критично важливі для Росії.

"Ми всі благополучно існуємо за рахунок нафти і нафтових компаній. Від них залежать надходження в бюджет, це хребет нашої економіки", - підкреслив Греф. "Але ціна на нафту, на жаль, буде падати", - продовжив він. У цих умовах, вважає глава Сбербанку, потрібно вчитися хоча б переробляти добуту сировину, щоб експортувати товари з більш високою доданою вартістю.

За даними Центробанку РФ, експорт нафти і газу забезпечує близько 40% валютних доходів російської економіки - за 9 місяців 2016 року приніс 74,1 мільярда доларів. Втім, у порівнянні з 2014 роком доходи від нафтогазового експорту впали в 2,2 рази.

За даними ФТС, лише 6,5% товарів, які РФ продає за кордон, припадає на машини і обладнання, три чверті експорту - це мінеральна сировина та метали. При цьому незважаючи на різке падіння сировинних котирувань, структурних зрушень в економіці не відбувається: ненафтовий експорт з Росії за 9 місяців впав на 13,4%, спад зафіксовано більш, ніж у половині відповідних галузей, констатував на початку листопада Всесвітній банк.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...