За співпрацю з терористами: У Гонтарєвої ініціюватимуть санкції проти "Сбербанку Росії"

Відповідно до статті 5 закону України "Про санкції", рішення про застосування санкцій щодо окремих юридичних осіб приймаються РНБО і вводяться в дію указом Президента України.

Національний банк України. Ілюстрація:Daily - РБК-Украина

Національний банк відреагував на інформацію про готовність "Сбербанку РФ" здійснювати обслуговування осіб-власників "паспортів" терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", яка поширюється в ЗМІ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу НБУ.

"У разі підтвердження цієї інформації, НБУ буде ініціювати перед РНБО питання про застосування санкцій до дочірнього банку "Сбербанку Росії" в Україні - ПАТ "Сбербанк"", - заявили в НБУ.

Фінансовий регулятор нагадав, що відповідно до статті 5 закону України "Про санкції", рішення про застосування санкцій щодо окремих юридичних осіб приймаються РНБО і вводяться в дію указом Президента України.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що російський "Сбербанк" приступив до обслуговування в своїх відділеннях на території РФ клієнтів, які пред'являють "паспорти" так званих "ДНР" та "ЛНР", керуючись відповідним указом президента Росії про визнання цих псевдодокументів.

Про необхідність введення санкцій проти "Сбербану Росії" також заявив міністр МВС України Арсен Аваков.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...