Закрутили "гайки": У Гонтарєвої розширили санкції проти "дочок" російських держбанків

​Національний банк України новою постановою розширив початкову постанову про санкції №654 від 1 жовтня 2015 року.

Національний банк України. Ілюстрація:http://www.expres.ua/

Національний банк України (НБУ) вніс зміни в нормативно-правову базу для забезпечення реалізації прийнятих Радою національної безпеки і оборони (РНБО) санкцій до українських банків з російським державним капіталом. Відповідна постанова правління НБУ №25 від 21 березня набуває чинності з четверга, 23 березня, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу регулятора.

"Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур" - пояснили в НБУ.

Нацбанк уточнює, що новою постановою розширив початкову постанову про санкції №654 від 1 жовтня 2015 року. Крім того регулятор заборонив українським банкам проводити операції, які націлені, сприяють або можуть сприяти уникненню таких санкцій, а також порушують, сприяють або можуть сприяти порушенню таких санкцій.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко 16 березня поточного року ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування строком на рік санкцій до п'яти банків з російським капіталом: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк, ПІБ), ПАТ"ВТБ банк", ПАТ"БМ банк" в частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Згідно з новою постановою НБУ банкам з російським держкапіталом заборонено здійснювати будь-які операції на користь пов'язаних з ними осіб, які передбачають переказ коштів за межі України або наслідком яких може бути виведення капіталів таких банків за межі України.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...