Завалили СРСР, на черзі РФ: Саудівська Аравія вкотре запустила демпінгову зброю проти Москви

Як добре знають експерти, саме саудівська нафта стала економічною зброєю президента Рейгана, котра добила другу супердержаву світу.

Саудити покажуть росіянам, хто головніше? Ілюстрація: tsn.ua.

Для того, щоб витримати конкуренцію, Саудівська Аравія встановила безпрецедентно низькі ціни на нафту власного виробництва. Таким чином держава витісняє з ринку інших постачальників, орієнтованих на Азію – Іран, Ірак та Російську Федерацію. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на censor.net.ua.

Так, знижки, встановлені Саудівською Аравією для своїх покупців, становили від 0,7 до 1,3 долара США за барель, залежно від сорту нафти. Так, аналітики зазначають, що метою СА може стати повернення статусу основного постачальника нафти до Індії – у другому кварталі цього року тут її потіснив Ірак, продавши індійцям одинадцять мільйонів тон нафти, що на мільйон тон більше за показник СА.

На полі іншого значного покупця – Китаю – саудити конкурують з російською Федерацією, яка в червні цього року наростила експорт нафти до Китаю на 9 % порівняно з аналогічним періодом минулого року. Надолужує роки санкцій і Іран, який збільшив свою присутність на азійських ринках на 29 % порівняно з минулим роком.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...