"Завдяки нашим псевдопатріотам": Тука розповів, як Кремль фінансує "ЛДНР", а багатіє Курченко

Братньому "донецькому народу" Кремль щорічно надає фінансової підтримки в розмірі 30-35 млрд.руб.

Георгій Тука. Фото: Корреспондент.net.

Братньому "донецькому народу" Кремль щорічно надає фінансову підтримку в розмірі 30-35 мільярдів рублів (15-17 млрд грн). Власних доходів ледве вистачає на здійснення соціальних виплат. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Братньому "донецькому народу" Кремль щорічно надає фінансової підтримки в розмірі 30-35 млрд.руб. Власних доходів ледь вистачає на здійснення соціальних виплат.

Приблизно в таку суму обходиться Росії і утримання "луганського народу" - 30-35 млрд. руб. Власні надходження ледь покривають 22% потреб "молодої республіки". І це - без затрат на ведення війни проти України!

Видатки обох "народів" стрімко зростають:

Донецький народ Луганський народ

2015 44.5 млрд.руб. 28 млрд.руб.
2016 60 млрд.руб. 38 млрд.руб.
2017 68 млрд.руб. 42 млрд.руб.

Як бачимо, фінансове навантаження на Кремль зростає з року в рік. Воно було б ще більшим, якби не самодіяльність деяких нардепів-псевдо-патріотів", - пише Тука.

"Завядки псевдопатріотичним діям "обранців", експорт в Росію вугілля з боку "молодих республік" зріс з 1.1 млн.тн в 2015 році, до 4,2 млн тн в 2017 році. В чотири рази! На місцевому ринку (одразу після "деяких дій народних депутатів") з'явилась така собі компашка ЗАТ "Внешторгсервіс", афільована з... паном Курченком! Ця компанія стрімко взяла під контроль підприємства на окупованій території. Так, наприклад, вага вантажів, відправлених цією компанією в Росію сягнула більше 200 000 тон. Тут, мабуть, пан Курченко дистанційно міцно тисне руку пану Грішину&Co.

Окрім цього, "Внешторгсервис" опанувала місцеві енергетичні ринки. Звички свої пан Курченко не змінює. Його компанія, з одного боку, заборгувала енергетикам біля 250 млн руб, з другого боку - шахтарям 330 млн руб. Кидає і перших, і других.

Яким чином взагалі здійснюються розрахунки на окупованій території? Росія має в своєму розпорядженні дві "сірі" зони - Абхазія і Південна Осетія. Визнавши ці території, Росія започаткувала свої кореспондентські рахунки в "Сбербанке Республики Абхазия". В тому ж банку має рахунки і "центральний банк ДНР". Таким чином, всі розрахунки здійснюються через фінансову установу ще одного псевдо-державного утворення. І все це проходить через систему SWIFT. Цікаво, що за переміщенням товарів і розрахунки між "народами" відповідальним призначено ту ж саму фірму "Внешторгсервис" пана Курченка. Лайно не тоне", - докладно пояснив усю схему чиновник.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...