Згідно з меморандумом МВФ: З 1 травня уряд відмовиться від надання розстрочки на оплату опалення домогосподарств

Уряд також зобов'язується працювати над питанням монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

З 1 травня скасують надання розстрочки на оплату опалення. Ілюстрація:http://bukoda.gov.ua/

Кабінет міністрів України з 1 травня поточного року має намір відмовитися від практики надання розстрочки на оплату опалення для домогосподарств, які не отримують субсидії. Відповідне зобов'язання закріплено в новому меморандумі з Міжнародним валютним фондом (МВФ). про це пише 112.ua, передають Патріоти України.

"Ми скасуємо схеми, за якими домогосподарства, які не отримують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців ("в розстрочку") (Постанови Кабінету міністрів №630 і 357) з 1 травня 2017 року", - наголошується в документі.

При цьому додається, що уряд зобов'язується також працювати над питанням монетизації субсидій на рівні домогосподарств.

"Для забезпечення повної лібералізації тарифів на газ, до кінця серпня 2017 року нами буде затверджено постанову Кабінету міністрів про монетизацію допомоги в рамках субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні компаній, які надають комунальні послуги до кінця вересня 2017 року (новий структурний маяк ). Таким чином, приватні газові трейдери зможуть конкурувати з "Нафтогазом" в постачаннях газу. Ми також будемо працювати в напрямку монетизації комунальних субсидій на рівні домогосподарств для підвищення ефективності використання енергії", - наголошується в документі.

Крім цього в планах Кабінету міністрів до кінця вересня 2017 року внесення додаткових змін до постанови уряду №758, яким передбачається розділення тарифів на постачання і розподіл газу від ціни на газ як товар.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...