Житлові метри та земельні сотки у українців пропонують оподаткувати по-новому

Збірний, справедливий і простий - такі епітети для нового податку підібрав фахівець Центру соціально-економічних досліджень.

Новий єдиний податок. Фото: stimul.kiev.ua"В Україні реформа оподаткування передбачає досить високе оподаткування землі. Ми пропонуємо нинішній податок на землю, який працює погано, об'єднати з нинішнім податком на нерухомість, який теж працює погано і викликає багато запитань з приводу того, кому і як він нарахований. Ми хочемо зробити цей єдиний податок кардинально більш збірним, справедливим і простим ", - таким суть нового податку бачить старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Володимир Дубровський, передають Патріоти України про повідомлення на сайті Нескучные новости.

Це пропонується зробити шляхом об'єднання податку на землю та податку на нерухомість. В такому випадку новий податок буде дійсно вагомим джерелом доходу місцевих рад.

"Це є у всьому світі. І оскільки цей податок вже буде досить великий, то вводити якісь дрібні податки або збори на практично одну і ту ж базу недоцільно, це тільки ускладнює адміністрування", - зазначив фахівець.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...