Життя їм в "Хунті" не стало: Російські банкіри тікають з України

Наступного тижня планується продаж "Промінвестбанку".

"Промінвестбанк". Ілюстрація:finclub.net

Державний російський банк "Внєшекономбанк" може продати свою українську "дочку" "Промінвестбанк" наступного тижня. Про це заявив глава російського державного банку "Внешэкономбанк" Сергій Горьков, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Є пропозиції, і ми їх зараз обговорюємо. Думаю, що наступного тижня ми можемо розповісти це більш зрозуміло", - заявив Горьков.

Він також повідомив, що українські санкції щодо російських банків істотно не вплинуть на вартість продажу "Промінвестбанку".

"У нас немає там великого обсягу міжбанківського кредитування, тому для нас це не дуже великий негативний фактор", - сказав глава корпорації.

У свою чергу, видання Finanz.ru пише, що що серед можливих покупців - угорська банківська група OTP, яка "активно цікавиться" покупкою "Промінвестбанку"

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про санкції щодо низки російських банків.

Російський банк ВТБ у результаті введених з боку України санкцій може втратити кілька сотень мільйонів доларів.

16 березня Путін у закритому режимі провів зустріч з членами правління Російського союзу промисловців і підприємців, на якій обговорювались санкції проти російських банків в Україні.

17 березня Путін також обговорив з Радою безпеки РФ санкції України проти російських державних банків.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...