«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...
У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...