«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Російська влада побоюється, що у другому півріччі на нафтовому ринку виникне надлишок пропозиції, що призведе до подальшого падіння цін. Про це Reuters розповіло джерело, знайоме з перебігом переговорів усередині картелю ОПЕК+, членом якого є РФ, перед...
Українці до кінця літа мають заплатити податок на нерухомість. Ставка податку визначається місцевою радою (і сам податок платиться в місцевий бюджет). При цьому Податковим кодексом встановлена максимальна ставка – 1,5% мінімальної зарплати станом на сі...