
«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Українські банки активізували перевірки рахунків та фінансових операцій українців. Почастішали випадки блокування рахунків. Про це йдеться у матеріалі "Телеграфа", передають Патріоти України. Постанова НБУ №65 з фінмоніторингу (від 19 травня 2020 року)...
Влада Німеччини працює над законопроєктом, який передбачає можливість обмеження або повного припинення виплат допомоги з безробіття (Bürgergeld) для українських біженців. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. Наприкінці серпня 2025 ро...