
«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
В Україні базові молочні продукти за рік подорожчали на 15–25% через скорочення поголів’я корів і зменшення пропозиції сирого молока. Яйця теж дорожчають - восени падає несучість курей і зростає вартість кормів, тому ціни ще не досягли піку, передають ...
Через регулярні відключення електроенергії в Україні багато людей стикаються з проблемами з побутовою технікою. Після відновлення подачі струму телевізори, комп’ютери, холодильники чи роутери іноді перестають працювати або взагалі виходять з ладу. Експ...