
«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
До Нового року вершкове масло в Україні може подешевшати на 30-35% через здешевлення європейського масла та переорієнтацію експортерів на внутрішній ринок. Зниження цін вже вплинуло на закупівельну вартість молока і частина виробників працює у збиток. ...
Санкційний тиск на енергетичний сектор РФ уже позбавив Росію близько 30 млрд доларів доходів від нафти й газу у 2024 році, а цього року втрати можуть зрости до 50 млрд доларів. Про це повідомила Служба зовнішньої розвідки України під час Київського сан...