«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Попри те що держава не планує найближчим часом підвищувати мінімальну пенсію, українські пенсіонери можуть розраховувати на вікові доплати, передають Патріоти України. Зокрема, у липні тим, хто досягне певного віку, будуть доплачувати до пенсії відпові...
НБУ може внести зміни до правил переказів без відкриття рахунку, за якими навіть при оплаті комунальних послуг через касу банку чи відділення Укрпошти доведеться вказувати податковий код, передають Патріоти України. Національний банк ініціює зміни до п...