
«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
В Україні з 1 січня 2026 року очікується перегляд рівня прожиткового мінімуму для пенсіонерів, що вплине на розмір мінімальних пенсійних виплат. Зокрема, дехто зможе отримати більше на 1,5 тис. грн. Про це поінформував експерт із пенсійних питань Вікт...
Кабінет міністрів продовжив дію покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу до 31 березня 2026 року. Таким чином, щонайменш, до цього періоду ціна на газ для населення не змінюватиметься. Вона складатиме 7 420 грн за 1000 кубом...