«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Одна зі звичок, яка може збільшити рахунки за електроенергію, це залишати певну побутову техніку ввімкненою в режимі очікування. Певні пристрої вдома є більш "енергопотребними", ніж інші, і можуть споживати багато енергії, якщо ви забудете їх вимкнути....
В Україні у 2025 році підвищать виплати пенсіонерам. Згідно з постановою Кабміну № 209, доплати будуть надаватися непрацюючим пенсіонерам із достатнім страховим стажем. Про це пише Судово-юридична газета, передають Патріоти України. Якщо пенсія осіб ві...