
«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Військові вже чотири роки не отримують індексації заробітної плати, попри те, що для всіх державних службовців щороку передбачене збільшення окладів на індекс інфляції. Про це сказала народна депутатка України, членкиня комітету ВРУ з питань фінансів, ...
Путін воює не за 20% українських територій, не за 20% Донецької області, він воює за сферу впливу. Таку думку висловив голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "В Сполучених Штатах Амери...