«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Фіксація в Україні обмінного курсу валюти в перший день війни була необхідна, аби економіка країни змогла уникнути фінансового стресу і шоку. Сьогодні ж цей захід допомагає стримувати інфляцію. При цьому в НБУ запевнили: "вічними" валютні обмеження не ...
Віцепрезидентка Європарламенту Катаріна Барлі закликала ухвалити рішення про заплановане нафтове ембарго ЄС проти РФ без участі Угорщини. Вимоги прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо мільярдної допомоги вона вважає "нахабними", передають Патріо...