
«Спочатку планували переробляти лише білі гриби. Потім зрозуміли, що лісовий ресурс більший. Почали переробляти лисички, опеньки, підберезники. Минулого року вже мали десять варіантів продукції», — зазначає Сергій Терен.
Роблять гриби мариновані, сушені та заморожені. Для цього мають спеціальне обладнання — сушильну камеру, камеру шокової заморозки, камеру зберігання. Гриби селяни збувають через Інтернет-магазин і відправляють у різні регіони України.
«Намагаємося, щоби наша продукція була гарної якості, гарно запакована. Щороку ми закуповуємо нове обладнання. Плануємо купити лінію для сортування грибів. Хочемо залучити до нашого підприємства більше людей з інших районів», — каже підприємець.
За його словами, завдяки кооперативу люди мають можливість заробити. Є сім’ї, які вдень у сезон збирання грибів заробляють 1-1,5 тисячі гривень, а за сезон декому вдається заробити по сто тисяч.
Українці втрачають до 50% пенсій через занижені коефіцієнти перерахунку зарплати та неправильну індексацію, яка прив’язана до бази 2017 року. Через це реальна пенсія значно менша від належних 40% від заробітку та не компенсує втрату купівельної спромож...
У рамках програми "Зимова підтримка" уряд запустив кілька напрямків допомоги громадянам. Це і безкоштовні квитки «УЗ 3000», і грошові виплати - у одну тисячу та 6 500 гривень малозабезпеченим верствам населення, передають Патріоти України. Процес прий...