Жити по-новому: Українців готують до нових цін

Підвищення податків призведе до подорожчання продуктів, алкоголю, сигарет і дизпалива.

В наступному році зростуть ціни на продукти, алкоголь, сигарети і дизпаливо. Фото: odtrk.km.ua.

Верховна Рада продовжує шукати резерви для бюджету на наступний рік. 6 грудня парламент прийняв у першому читанні законопроект №5132, в якому прописані додаткові податки і збори, повідомляють Патріоти України з посиланням на КП в Україні.

Для початку нардепи зарубали спецрежим ПДВ аграріям і його повернення експортерам. Нагадаємо, що на відміні пільг аграріям наполягав МВФ. Напередодні прийняття змін до ПК аграріям пообіцяли, що на підтримку сільського господарства з державної скарбниці буде виділятися 1% ВВП на рік. Тобто, чим більше буде рости економіка, тим більші дотації отримуватимуть селяни. І відповідно, навпаки.

Експерти не сумніваються: виробники продуктів компенсують свої втрати за рахунок зростання цін.

Неприємний сюрприз чекає любителів шкідливих звичок: акцизи на горілку в наступному році підвищать на 20%, на вино і слабоалкогольні напої - на 12%, на тютюнові вироби - на 30%. У Кабміні пояснили, що таким чином Україна підтягується до Європи, де акцизи вищі.

Крім того, депутати хочуть не бути дріб'язковими і відмовитися від диференційованого акцизу на дизельне пальне. Зараз він варіюється від 95 євро до 125,5 євро за тонну, а буде єдина ставка на рівні 125,5 євро за тонну. Для споживача це означає зростання цін приблизно на 1 гривню на літрі.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...