Зміна керівництва та згортання приватизації: Стало відомо про плани Фонду держмайна щодо Одеського припортового заводу - ЗМІ

ОПЗ може очолити "людина Кононенка" - заступник голови Фонду держмайна Володимир Державін.

Ілюстрація:Експрес

Готується план згортання приватизації Одеського припортового заводу і зміни керівництва підприємства. Про це виданню Економічна правда повідомило джерело, близьке до керівництва Фонду державного майна, зазначають Патріоти України.

За його словами, готується план згортання приватизації ОПЗ або її "перенесення на кращі часи". Він каже, що остаточне рішення було прийнято на вихідних під час зустрічі "на вищому рівні".

"Далі буде тільки гірше. Наступним кроком буде зміна керівництва заводу. Навіть уже відомо, що очолить його Державін (Володимир Державін, заступник голови Фонду держмайна), а ви знаєте, чия це людина", - заявив він.

Джерело каже, що можливі два варіанти і обидва вони припускають заробляння на збитках підприємства.

"Перший - буде оголошено "відкритий" конкурс для визначення постачальника газу на завод, який може виграти чергова Antra. На завод буде заганятися газ за завищеними цінами, який буде оплачуватися, швидше за все, за рахунок кредитування державних банків", - відзначає співрозмовник.

"Другий варіант - створюється один ексклюзивний постачальник, який виводиться за межі будь-яких ембарго. І цьому постачальнику дозволяється ввозити дешевий імпортний газ, щоб врятувати флагман української економіки", - додає він.

Також співрозмовник підкреслив, що міжнародним фінансовим інститутам, в тому числі представникам МВФ і ЄБРР вже відомі майбутні плани української влади щодо ОПЗ.

Як відомо, Володимир Державін був помічником народного депутата БПП Ігоря Кононенка на громадських засадах, до призначення заступником голови Фонду держмайна.

До речі, Фонд державного майна України після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...