Зради не буде: Якщо Одеський припортовий завод приватизує російський інвестор, Україна матиме право на реприватизацію, - голова Фонду держмайна (відео)

Ігор Білоус уточнив, що на поточний момент "російського інтересу немає" серед зацікавлених в купівлі цього об'єкта.

Одеський припортовий завод. Ілюстрація:odesa.depo.ua

Згідно з чинним українським законодавством, якщо ПАТ "Одеський припортовий завод" приватизує російська компанія, Україна матиме право його реприватизувати. Про це заявив голова Фонду державного майна Ігор Білоус в ефірі 5 каналу, інформують Патріоти України.

"Можливо, ми побачимо зарубіжні компанії, в яких не буде видно кінцевого власника ... Якщо буде виявлено, що за компанією, яка приватизувала Одеський припортовий завод, стоїть російський інвестор, то Україна матиме право на реприватизацію цього об'єкта", - зазначив він .

Білоус уточнив, що на поточний момент "російського інтересу немає" серед зацікавлених в купівлі цього об'єкта. Він додав, що в США є зацікавлені у придбанні Одеського припортового заводу.

У січні 2016 року голова Фонду державного майна Ігор Білоус повідомляв, що у зв'язку зі змінами в законах "Про приватизацію державного майна" та "Про Фонд державного майна" можна сподіватися, що приватизаційний процес ОПЗ зрушиться з місця.

18 травня поточного року Кабінет Міністрів України затвердив умови конкурсу з продажу ПАТ "Одеський припортовий завод" зі стартовою ціною на рівні 13 млрд 175 млн грн. 21 травня Білоус відзначав, що на той момент з'явилися п'ять потенційних покупців Одеського припортового заводу.

13 червня Фонд держмайна України оголосив конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу пакета акцій цього заводу.

Як відомо, Одеський припортовий завод - найбільше державне підприємство України, знаходиться на території міста Южний, в 47 км від Одеси. Є одним з найбільших підприємств хімічної галузі країни, спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду.

Офіційний долар перевищить новий психологічний рівень: У ПриватБанку дали прогноз

середа, 15 травень 2024, 6:57

У банківському секторі очікують, що офіційний курс долара може пробити позначку 40 грн і встановитися на рівні 40-40,5 грн/долар. Причому це може статися вже влітку. Втім, хвилюватись через дії Нацбанку не варто, адже прогнозний курс, "записаний" урядо...

Деяким українцям дозволяють платити за газ менше, ніж зазначено в платіжці - ось хто отримає знижку

середа, 15 травень 2024, 6:45

Клієнти "Нафтогазу" можуть знизити свій рахунок за газ, отримавши знижку 1%. Для цього їм потрібно вчасно розраховуватися з компанією – до 15 числа кожного місяця. Тож у травні для отримання знижки залишилося менше ніж 2 повні доби. Про знижку розповіл...