"9 років за вбивство 30 осіб. Це як?": У соцмережах обурені через вирок коригувальнику "Градів" у Маріуполі

В результаті масованого обстрілу загинули 30 людей, ще понад 100 - отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель.

Обстріл Маріуполя у січні 2015 р. Фото: 24tv.ua.

У соціальних мережах обурені занадто малим терміном, до якого суд засудив колишнього міліціонера, який коригував роботу "Градів" бойовиків під час обстрілу мікрорайону "Східний" у Маріуполі. Чоловік був засуджений 22 червня до 9 років позбавлення волі, передає прес-служба прокуратури Донецької області. Новину передають Патріоти України.

Було встановлено, що міліціонер з позивним "Даішник" передавав бойовикам інформацію про місця дислокації військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, яку використовували для артилерійських обстрілів. "24 січня 2015 року колишній правоохоронець також корегував вогонь терористів. Головною їх ціллю, за даними слідства, були блокпости та інші міста дислокації ЗСУ поблизу міста Маріуполя.

Проте, через неточні координати, бойовики з використанням установок «Град» обстріляли житловий мікрорайон «Східний» Лівобережного району міста Маріуполя. В результаті масованого обстрілу загинули 30 людей, ще понад 100 - отримали поранення. Повністю та частково були зруйновані понад 200 будівель. Цей обстріл став наймасштабнішим з початку проведення АТО", - зазначили в прокуратурі.

"9 років за вбивство 30 осіб. Якщо б вбив 40 - може дали б 10 років... Це взагалі як???", - написав у своєму Facebook український волонтер і блогер з ніком Serg Marco.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...