"Ах ты бандера настоящая!", - Москва в шоці через відмову українського призера Олімпіади спілкуватися з росіянами

Гімнаст, який народився у наразі окупованому Донецьку, відразу мовчки пішов геть тільки-но побачив напис "Росія".

Олег Верняєв. Фото: mir24.net.

Український гімнаст Олег Верняєв, який 10 серпня завоював срібло на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, відмовився спілкуватися з російськими ЗМІ. Про це пише "Спорт-Експрес", передають Патріоти України.

Інцидент стався в мікст-зоні, відразу після закінчення змагань. "Кореспондент російського телебачення покликав Верняєва. Той підійшов, але побачивши мікрофон з написом "Росія", відразу розвернувся і пішов в роздягальню, не сказавши ані слова", - пише видання.

«Верняєв повівся в суворій відповідності до вказівки міністра молоді і спорту своєї України Ігоря Жданова, - наріка російське видання - перший гучний інцидент, пов'язаний з вказівками Жданова, стався на Олімпіаді 2016 тільки зараз».

Однак, українські спортсмени, наприклад тенісист Сергій Стаховський і без всяких вказівок, за власною ініціативою відмовляються спілкуватися з російськими ЗМІ. "Чому я це роблю? Я розумію, що спорт - поза політикою, але мова йде про журналістів (російських.-прим.). Сподіваюся, що моє рішення змусить хоча б деяких з них задуматися, що вони роблять щось неправильне, що у них в країні щось не так", - прокоментував свій вчинок Сергій.

В 2014 році українські спортсмени закривали долонями медалі.

Варто знов таки ж згадати, що в березні 2014 року, під час Паралімпіади в Сочі, вся команда України вирішила висловлювати свій протест проти інтервенції російських військ, демонстративно закриваючи медалі рукою під час звучання гімну України на церемонії нагородження переможців Ігор. Крім того на відкритті Паралімпіади в російському курортному місті, на церемонію команда делегувала лише одного українця. "Таким чином наша команда підкреслює протест проти вторгнення агресорів і окупантів на нашу землю", - пояснив тодішній міністр молоді та спорту Дмитро Булатов.

Теж саме відбулося через рік - на церемонії відкриття Сурдлімпіади в російському Ханти-Мансійську на парад спортсменів від збірної України вийшов тільки прапороносець. На тих же змаганнях від спілкування з російськими журналістами відмовилася сурдолімпійска збірна України з керлінгу.

Під час Олімпіади в Сочі українська гірськолижниця Богдана Мацьоцька покинула змагання "в знак солідарності з борцями на барикадах Майдану, і в знак протесту проти бандитських дій до протестуючих, безвідповідальності президента (Януковича.-прим) і його уряду".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...