Акули інвестицій на порозі: Канадський бізнес хоче знати, наскільки чесні в Україні суди

​Посол Канади в Україні Роман Ващук заявив, що підприємці з Канади цікавляться станом української судової системи.

Ілюстрація:bagnet.org

Канадські підприємці дуже цікавляться станом дотримання законів і неупередженістю судів в Україні. Про це розповів посол Канади в Україні Роман Ващук після зустрічі між Петром Порошенком і представниками канадських ділових кіл, передають Патріоти України з посиланням на Телеграф.

"Найбільше підприємці цікавилися передбачуваністю судів і верховенства права, хотіли знати, чи можна в разі суперечки розраховувати на чесне рішення", - сказав Ващук.

За його словами, під час зустрічі йшлося про широке коло питань, які в основному стосувалися сучасного стану справ в економіці України.

"Президент представив бізнес-середовище і деякі недавні рішення. Відбулася розмова про співробітництво в оборонній індустрії, адже на зустрічі були присутні представники Асоціації підприємств оборонної сфери Канади. Ми поговорили на ядерну тему, зрозуміли можливості, які є в цій сфері у Канади", - розповів посол.

За його словами, ця зустріч може заохотити деяких канадських підприємців уважніше придивитися до торгового потенціалу України.

"Прямого зв'язку між подібними зустрічами і активізацією торгово-економічних зв'язків немає, але вони можуть спонукати людей ще раз навідатися в Україну. Деякі учасники намагалися працювати в Україні 10 років тому і не отримали занадто хорошого досвіду", - зазначив дипломат.

Як відомо, президент України разом з великою урядовою делегацією 22-23 вересня перебував з дводенним офіційним візитом в Канаді. У Торонто він зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем'єром провінції Онтаріо Кеслін Уін, канадськими депутатами і сенаторами, а також місцевими підприємцями та громадою. Крім цього, Петро Порошенко привітав збірну України на "Invictus Games".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...