"Анексія Криму була організована за подібним сценарієм": Генерал ЗСУ попередив про серйозну небезпеку

Сили, що задіяні в російських навчаннях в Білорусі, додаються до сил, які вже є на окупованих територіях України і біля її кордонів. Таким чином Україна опиняється у щільному напівкільці.

Ігор Романенко. Фото: Антикор.

В результаті спільних російсько-білоруських навчань "Захід-2017", запланованих на вересень, Україна опиняється в "щільному напівкільці" збройних сил Росії. Про це "Обозревателю" розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Формально напрямок навчань - в бік Польщі, задіяна територія Білорусі та Калінінградської області Росії. Але, якщо подивитися на карту, то стає зрозуміло: Україна опиняється в щільному напівкільці збройних сил Російської Федерації. Придністров'я, Крим, схід України і ці війська з півночі. Безпечним у нас залишається лише кордон з нашими союзниками на заході", - пояснив генерал.

У цьому контексті він зауважив, що "в 2014 році анексія Криму була організована за подібним сценарієм: спочатку навчання, потім пристебнули їх улюблений варіант - раптову перевірку боєготовності. За рахунок цього істотно збільшується угруповання, яке здатне починати повномасштабну війну з Україною".

Романенко також нагадав про те, що сили, що задіяні в навчаннях, додаються до сил, які вже є на окупованих територіях України і біля її кордонів. "На жаль, при всьому доброму ставленні до Білорусі і до народу цієї держави, якщо Путіну буде треба, він пройде Білорусь, щоб навпростець пройти в Україну, до Києва - без страху і сумніву", - припустив генерал.

Відповідаючи на запитання, чи буде реалізований такий сценарій, він зауважив: "Це відомо тільки Господу Богу. Але я думаю, що поки що Путін не прийняв таке рішення".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...