Аномально низька температура: У США живі алігатори вмерзли в лід (відео)

Плазуни не гинуть, а вміло знижують температуру свого тіла.

Скріншот

У національному парку Shallotte River Swamp Park в американському штаті Північна Кароліна в лід вмерзли алігатори. Доглядач парку зняв на відео знерухомлених рептилій, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Рептилії впали в сплячку, над поверхнею замерзлих водойм видно тільки їх небезпечні пащі. При цьому плазуни не гинуть, а вміло знижують температуру свого тіла і впадають в стан своєрідного сплячого режиму, який фахівці називають brumation - гібернація. Варто стовпчику термометра піднятися, розмерзнуться і алігатори, поки ж відвідувачі мають можливість безкарно помацати цих хижаків.

Як повідомлялося раніше, в останні тижні в деяких районах США встановилася морозна погода, випав сніг. У деяких місцях температура впала до мінус 30 градусів за Цельсієм, жертвами негоди стали, за останніми даними, 26 осіб.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...