Архіви КДБ показали, що аварія на ЧАЕС не випадкова, - В'ятрович

Аварії на ЧАЕС траплялися і до 1986 року. Вони супроводжувались серйозними витоками радіації, але їх вдавалося приховувати.

Аварія на ЧАЕС. Фото: chornobyl.in.ua.

Аварія на Чорнобильській АЕС була неминучою, адже станція будувалася з численними порушеннями, про що свідчать матеріали з архіву КДБ. Про це в ефірі 5 каналу заявив глава українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передають Патріоти України.

"Документи показують, що, на жаль, цієї аварії не могло не бути. Сама споруда цієї атомної електростанції відбувалася з постійними порушеннями. Ми маємо безліч документів КДБ, де чекісти звітують партії про неякісні матеріали, які використовувалися на будівництві, про поспіх партійного керівництва здати перший енергоблок до чергового з'їзду КПРС, про розкрадання, яке відбувалося", - зазначив він.

Також В'ятрович додав, що аварії на ЧАЕС траплялися і до 1986 року. За його словами, вони сталися одразу після введення електростанції в експлуатацію в 1979 році і супроводжувалися серйозними витоками радіації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...