Авдіївка - привід для надання Україні летальної зброї, - польський політик

Оцінюючи загострення ситуації в районі Авдіївки, екс-міністр оборони Польщі наголосив, що це триває вже декілька днів, а отже не є якоюсь власною ініціативою сепаратистів.

Януш Онишкевич. Фото: Укрінформ.

Загострення ситуації на Донбасі в останні дні є хорошою можливістю повернутися до розгляду питання про надання Україні летальної зброї. Про це заявив екс-міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич, передають Патріоти України із посиланням на Цензор.НЕТ.

"Зараз сприятливий момент, щоб повернутися до цієї справи і задекларувати: якщо ескалація триватиме й далі, то США дуже швидко введуть в дію цю програму. Це була б дуже добра і природня реакція" – заявив Онишкевич. Він додав, що у нинішній ситуації Україні менше потрібні слова підтримки, а більше – конкретні дії.

Оцінюючи загострення ситуації в районі Авдіївки, екс-міністр оборони Польщі наголосив, що це триває вже декілька днів, а отже не є якоюсь власною ініціативою сепаратистів, а чітким планом, керованим із Кремля. "Бажання загострити ситуацію і дозвіл на це, напевно, є бажанням Москви перевірити американського президента, як він діятиме в такій ситуації: закриє на це очі чи рішуче відреагує", – наголосив експерт.

За його словами, це також може пов'язуватися з наближенням президентських виборів у Франції й намаганням перевірити, як на ескалацію реагуватимуть окремі кандидати у президенти. Він зауважив, що декілька з них вважає, що українське питання для них є незручним і може "ускладнити їхню виборчу кампанію".

Онишкевич також прокоментував заяви з боку прокремлівських політиків та експертів, які в останні дні наголошували на тому, що ескалацію на Донбасі ініціювала українська сторона, намагаючись таким чином нагадати про себе адміністрації Трампа в умовах початку "конструктивних" переговорів між Москвою та Вашингтоном. Він зазначив, що в цій ситуації влучним буде прислів'я "на злодієві шапка горить", тобто найбільше кричить винуватець, аби відвернути від себе увагу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...