"Бабусі раз подивляться, другий, а потім повірять": Росіяни встановили ще більш потужний телепередавач на Донбасі

На інформаційну битву Москва не шкодує ні сил, ні грошей, бо вже переконалась в ефективності пропагандистської машини і в Україні, і за її межами.

Пропаганда бойовиків поширюється навіть на неокуповані території. Ілюстрація: соцмережі.

Пропагандистське телебачення бойовиків на окупованому Донбасі є частиною терору проти українців. І ще одне підтвердження - цими днями. Паралельно з обстрілами військових позицій і прифронтових міст і сіл бойовики почали наступ на іншому фронті - інформаційному. Там відкрили новий телепередавач, сигнал з якого, за словами ватажка фейкової "ДНP", діставитиме аж до Харкова і Дніпра. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, передають Патріоти України.

Війні на Донбасі вже три роки, а кремлівська пропаганда й далі безперешкодно ллє отруту у свідомість українців. 2014-го створена російськими медіа паралельна реальність "русского мира" закінчилась анексією Криму та війною на Донбасі. Тоді, здавалось, лише божевільний може повірити в маячню кремлівських медіа про розп'ятих хлопчиків та бандерівців-людожерів, але повірили сотні тисяч. І продовжують вірити. Бо сигнали українських телеканалів туди просто не дістають, або ж поганої якості.

Українська армія на передовій дивиться телебачення "ДНР". Свого, рідного, тут майже немає. Натомість російські канали та програми сепаратистів – у чудовій якості. "Бабуся-виборець раз подивиться, другий, третій, четвертий – почне сумніватися, а потім повірить", - сказав боєць сил АТО Дмитро Сумський.

А через кілька годин після цього інтерв'ю доброволець Дмитро Сумський загинув просто на позиції. Країна втратила справжнього патріота у війні, яка без інформаційної зачистки Донбасу просто би не розпочалась.

На інформаційну битву Москва не шкодує ні сил, ні грошей, бо вже переконалась в ефективності пропагандистської машини і в Україні, і за її межами. При Міноборони Росії офіційно створено так звані інформаційні війська, бюджет яких вимірюється мільярдами. Донецьк теж отримав цінний подарунок з Москви – новий телепередавач. Кремлівські куратори гарантували, що відтепер інформаційна гармата добиватиме і до Харкова, і до Дніпра. Але цього разу промахнулися – до харківських та дніпропетровських телевізорів сигнал не дістає. "Ні, не добивають, це брехня. В мене є моніторинг, що не добивають. Збільшення території - на 25 кілометрів", - запевняє державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко.

Отже, духовні скрепи "русского мира" просунулись на 25 кілометрів вглиб української території. Ніби небагато. Але у сепаратистів є можливості для подальшого маневру. Вони контролюють телевежу в Донецьку. Навіть зараз сигнал з неї накриває майже весь Донбас. Вежа сягає 360 метрів. Це вдвічі більше, ніж українська довгоочікувана вишка на горі Карачун під Слов'янськом. Втім виявилось, висота української антени на 42 метри нижча, ніж до війни. Потужність передавача дозволяє транслювати сигнал лише в радіусі 67 кілометрів. Тобто сигналу не вистачає навіть на українську територію.

Антени в Авдіївці не ловлять українського телебачення. Можна купити його в пакеті кабельної мережі, але хто ж буде платити гроші, коли є можливість дивитися безкоштовно?! І більшість авдіївців обирає безплатне телебачення "з того боку". Ефект зомбування підсилюють і радіостанції – російські та бойовиків.

За спостереженнями журналістів, на півтисячі кілометрів на лінії розмежування лише в одному місці українське інформаційне поле здобуло перемогу і просунулося вперед. Донедавна на позиціях у Широкиному можна було впіймати лише радіохвилі з того боку лінії фронту, але завдяки споруді українські солдати нарешті слухають українське радіо, та, ба більше, сигнал звідси добиває до окупованої території, тож, можна сказати, що Україна через вуха самих бойовиків повільно заповзає у ворожий окоп.

Щоправда, бойовики одразу розпочали атаки через мобільні мережі. Бійців на передовій просто закидають SMSками на кшталт "Твоя мама не переживе, якщо ти загинеш". Повідомлення надходять переважно українською мовою. Розсилка робиться просто в промислових масштабах. На передовій в Авдіївці – майже 400 випадків.

Радіо, телебачення та телефони на Донбасі бойовики використовують проти України. Гібридні тактики, інформаційні війська і керована з одного центру пропаганда - ось головний калібр Москви. І протиставити цьому Україні поки що нічого, бо ще далеко до сучасних методів війни, де кулі і снаряди - вже другорядний засіб. А основна ціль - підірвати віру в українські цінності і в те, що правда на нашому боці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...