Багато поранених: Полковник Лисенко доповів про стан справ в зоні АТО

На підступах до Донецького аеропорту ворог продовжує активно застосовувати важке озброєння.

Андрій Лисенко. Фото: uacrisis.org.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загинули серед українських військовослужбовців немає, 11 були поранені", - повідомляється в звіті спікера адміністрації президента України з питань АТО Андрія Лисенка в суботу, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

У штабі констатують, що обстановка на лінії фронту продовжує ускладнюватися. За добу зафіксовано черговий рекорд за кількістю ворожих обстрілів позицій українських військ - 84. При цьому кожен четвертий обстріл - з важкого озброєння (82-мм і 120-мм міномети). Триває також "снайперська війна".

На ключових вузлах оборони сили АТО активно ведуть вогонь, зазначається в звіті. На луганському напрямку - повна тиша. На донецькому, зокрема, на Світлодарській дузі обстановка також відносно спокійна. На українських передових позиціях відбулося 5 ворожих провокацій без застосування важкого озброєння.

Натомість у Зайцевому та Майорську ситуація залишається дуже непростою. Ворог регулярно застосовує важке озброєння. Обстріли відбуваються як в темну, так і в світлу пору доби. Південніше, поблизу сел. Новгородське окупанти також неодноразово вели вогонь по наших позиціях (всі – в темну пору доби). При цьому 1 раз НЗФ використали БМП.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було спокійно. На підступах до Донецького аеропорту ворог також продовжує активно застосовувати важке озброєння. Загалом на цій ділянці фронту вогонь ведеться цілодобово. В Пісках помічено ворожих снайперів.

Також окупанти активізувалися на цьому напрямку. У Красногорівці українські позиції неодноразово обстрілювалися з мінометів. Противник широко використовує важке озброєння східніше Маріуполя – у Гнутовому й Талаківці. Вперше за значний проміжок час НЗФ відкрили вогонь у Широкиному. У Красногорівці, Мар’їнці, Широкиному наших військових обстрілювали й снайпери.

Поблизу села Оріхове Попаснянського району Луганської області СБУ затримала члена НЗФ «Прізрак», що входить до складу бандформування «ЛНР». Встановлено, що у травні 2014 року чоловіка завербували російські спецслужби. Бойовик був зв’язківцем, а також під час бойових дій виконував обов’язки корегувальника вогню.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...