"Бандиты и воры, уничтожили все. Что можно было и нельзя, а теперь, как собакам, бросают подачки!": Луганчани обурені "подарунком" "ЛНР" до Дня шахтаря

Місцеві жителі обурені тим, що продукти видадуть у якості подарунка, а про зарплату окупанти воліють забути.

У окупованому Луганську. Фото: dn.depo.ua.

Окупаційна влада "ЛНР" вирішила "побалувати" гірників в їхнє професійне свято і заявили, що в День шахтаря все вугільники отримають в подарунок продуктові набори. Щодо величезної заборгованості по заробітній платі, нормальної роботи підприємств і припинення бойових дій - ані слова. Новину передають Патріоти України.

28 серпня, в останню неділю місяця, все міста Донецької та Луганської областей традиційно відзначать одне з найголовніших свят регіону - День шахтаря. Окуповані населені пункти вже почали підготовку до урочистих заходів. Так, в Червоногвардійському районі Макіївки в цей день обіцяють дати концерт за участю місцевих колективів, проведуть конкурс малюнків на асфальті та навіть покажуть мультфільми для дітей в місцевому ДК. Для дорослих обіцяють показ кіно під відкритим небом. У центрі Макіївки в цей день гірників, імовірно, будуть вітати російська співачка Юлія Чичеріна і група "Ласковый май". У Донецьку 28 серпня чекають "Бурановских бабушек". До речі, комендантську годину скасовувати на честь свята не будуть.

Шахтарям в "ЛНР" пощастило більше: на честь професійного свята їм видадуть продукти, повідомляє прес-служба "ради міністрів республіки". Тут вже пообіцяли роздати 13.1 тисячі продуктових наборів. “С целью обеспечения питанием трудовых коллективов угольной промышленности, в связи с празднованием профессионального праздника Дня шахтера... выделить 13 120 продуктовых наборов целевого назначения Федерации профсоюзов "Луганской Народной Республики" на август 2016 года”, - йдеться в розпорядженні.

У соціальних мережах цю новину вже щосили обговорюють місцеві жителі. “Денег нет уже несколько месяцев, шахты затоплены или стоят. Голодаем и выкручиваемся, как можем, а они нам продуктовые наборы! Засуньте их себе поглубже! Бандиты и воры, уничтожили все. Что можно было и нельзя, а теперь, как собакам, бросают подачки! Сами скоро треснут уже от награбленного”.

“Спасибо, благодетели вы наши! Как же мы без ваших наборов прожили бы! Вот это праздник! Раньше деньги каждый месяц получали, сами еду покупали. А теперь раз в год побалуете шахтеров! Вот это жизнь у нас настала!”

“Зачем это подарок? Чтобы еще раз напомнить моей семье, что мы на дне? Это благодарность за тяжкий труд или последний пряник, а дальше в стойло и работать без денег на бандитов при власти? Уголь вывозят вагонами и из Луганска, и из Донецка. Куда идут деньги?! Нет слов, чтобы прилично всех скопом послать и отблагодарить!” – пишуть луганчани.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...