Біля берегів Беніну пірати захопили судно з українцями та росіянами

29 листопада, ймовірно, було захоплено грецьке судно під панамським прапором із 18 росіянами й двома громадянами України на борту.

Пірати поблизу берегів Африки. Фото: iPress.ua.

Посольство Беніну підтвердило факт захоплення судна з українцями росіянами на борту в Африці, але зазначило, що це сталося поза територіальними водами країни. Про це ТАСС повідомив посол Беніну в Росії Анісет Габріель Кочофа, передають Патріоти України.

«Судно дійсно було захоплено піратами, але за межами територіальних вод Беніну. На судні дійсно знаходяться громадяни України і Росії», - сказав посол. Повідомляється, що 30 листопада стало відомо, що біля берегів Беніну вчора пірати захопили судно, на борту якого можуть перебувати громадяни України.

Про це сьогодні на брифінгу в Москві повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. «За наявними даними, 29 листопада, ймовірно, було захоплено грецьке судно під панамським прапором із 18 росіянами й двома громадянами України на борту», - сказала Захарова.

За її словами, судно перебувало раніше на рейді в територіальних водах Беніну. В проясненні ситуації бере участь Посольство Росії в Беніні, що підтримує всі необхідні контакти з владою цієї держави, та інші російські компетентні відомства, додала вона. МЗС України перевіряє цю інформацію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...