Біометрику друкують вже у два рази швидше: Україна запустила нове обладнання, паспорти видаватимуть вчасно (відео)

За словами міністра Кубіва дотепер поліграфкомбінат "Україна" виготовляв 10 тис. паспортів на добу, а від сьогодні після запуску нового обладнання це буде 21 тис. паспортів.

За 2-3 місяці обіцяють ліквідувати довжелезну чергу на виготовлення біометричних паспортів. Ілюстрація:Lowcost Avia

На поліграфічному комбінаті "Україна" запустили нове обладнання для друку закордонних біометричних паспортів, що дозволить вдвічі збільшити продуктивність. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передають Патріоти України.

У Державній міграційній службі аншлаг з тих, у кого поїздка “під питанням”. Люди масово пишуть заяви з проханням пришвидшити виготовлення паспорта. У кожного тут – своя причина. Навчання, відрядження, лікування, оплачена турпутівка.

На Поліграфкомбінаті, який друкує паспорти, кажуть – просто фізично не справляються. Хоч працюють цілодобово.

Торік виготовили понад 3 млн документів. Та не встигають не так люди, як машини. Нині запускають в роботу нову. Купили її у Нідерландах за €1,5 млн. Вона має подвоїти потужність.

За годину ця машина виробляє 500 паспортів. Це удвічі більше, ніж поліграфкомбінат виготовляв раніше. Та отримувати документи без затримок, як до безвізу, українці все одно зможуть ще не скоро. Все через те, що накопичилась велика черга. Нині у черзі майже 800 тис. людей. Тож остаточно внормувати видачу можна буде лише місяців за 3.

Ну а поки людям радять не купувати закордонні тури чи квитки в Європу, доки на руках немає паспорта. Якщо ж є звичайний закордонний – можна скористатися старим способом – відкрити візу. Їх видають, як і раніше.

"Зараз комбінат виготовляє 10 тис. паспортів на добу, а від сьогодні це буде 21 тис.," – зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...